Zveřejněno: 05.06.2024
Kategorie: Novinky

WWDC 2024 Apple za rohem!

Aktuálně je „venku“ již mnoho článků o tom, co můžeme od červnové vývojářské konference v Apple Parku v Cupertino 2024 očekávat. Informace potvrzené jsou, i nejsou… 

Úvodní keynote představí Tim Cook a jeho tým nejnovější produkty a služby Applu. Na sítích vzbudil pozornost šéf marketingu Greg Joswiak, který na Xku uvedl, že letošní WWDC bude „Absolutely Incredible”, s velkými počátečními písmeny. Což nám má jistě naznačit, že Apple se opravdu bude věnovat umělé inteligenci AI a oznámí nám novou strategii.

iOS 18

Revoluční iOS, který bude mít řadu funkcí založených na umělé inteligenci, nebude kompletně dostupný pro všechny modely iPhone. I přesto, se můžeme těšit na několik velmi zajímavých a dlouho očekávaných změn. Konečně se dočkáme možnosti si upravit obrazovku s aplikacemi dle svých preferencí. Do Xka, do Lka, dle libosti, už žádná fixní mřížka, zkrátka „Place Apps anywhere“. Dynamic Island bude také více dynamický a zobrazí nám více oznámení. AI? Ano prosím. SIRI bude nyní doplněna umělou inteligencí! Apple Maps budou obsahovat dvě nové funkce: vlastní trasy a topografické mapy. Kalendář a připomínky pravděpodobně budou více integrovány a asi i propojeny. Apple Music bude údajně umět automaticky vytvářet seznamy skladeb. Funkce bude navázána na umělou inteligenci a budou nám schopna doporučovat skladby, či automaticky vytvářet seznamy. Přiblíží se tedy stále oblíbenému Spotify. Do iMessage nám asi přibudou nové efekty! Spekuluje se o konfetách a neviditelném inkoustu.

Jak sami ale již jistě víte, Apple rád naznačuje a také překvapuje, takže nic vlastně není jisté a my jsme velmi zvědaví na 10. června v 19:00 hodin českého času.