Zveřejněno: 05.04.2024
Kategorie: Novinky

Březen 2024 a Apple svět

Shrnutí všeho, co se v březnu stalo a mělo co dočinění s námi oblíbeným nakousnutým jablkem.

Instalace aplikací mimo App store

Ačkoliv se mnoho uživatelů těšilo možnosti stahovat aplikace mimo App store, nadšení z toho velice rychlo opadlo. Stahování sice je funkční, ale vybírá si svou daň. Rychlost a celkový proces je velmi zdlouhavý a světe div se, vypadá to, že je to díky samotnému Apple. Jemu se tato možnost samozřejmě nelíbila, ale jelikož musel tuto variantu v zařízení povolit, postavil se k tomu, asi, tak nějak po svém. V případě, že se zjistí, že je tomu opravdu tak a stojí za zpomalením a omezením stahování samotné nakousnuté jablko, hrozí mu sankce a kdoví co dále.

WWDC 2024 oznámena!

Letošní mezinárodní vývojářská konference, jak jinak než v Apple Parku v Cupertino, se bude konat od 10. do 14. června 2024. Samozřejmostí je každoroční speciální keynote, která bude 10. června 2024 od 19 hod. našeho času. 

Mimo jiné Apple představí iOS 18, macOS 15 a také nové verze OS pro Apple Watch, Apple TV a v neposlední řadě Apple Vision.

A co vám připomínají letošní barvy WWDC?
Ano, je to barevná kombinace naší staré, dobré známé Siri!

Čeká nás revoluční iOS 18?

V červnu na WWDC bude představena nová aktualizace iOS 18, o které se šušká, že bude revoluční. A v čem, že to? Na povrch se dostaly informace, že se Apple spojí s nějakým partnerem, a vypadá to, že Googlem. To může mít za následek využití AI i v zařízeních od samotného vítěze v prodeji mobilních zařízení za rok 2023. Mark Gurman z agentury Bloomberg ve své zprávě z uplynulého týdne mimo jiné píše, že oznámení společnosti Apple budou „zahrnovat řadu nových proaktivních funkcí, které budou uživatelům pomáhat v každodenním životě“. Můžeme se také těšit na změny v uživatelském rozhraní a zároveň možnosti si uspořádat domovskou obrazovku dle svých preferencí. Nebude tak pravděpodobně již omezená stávajícím mřížkovým uspořádáním.

Zdroje: apple.cz, apple.com, letemsvetemapplem.eu